Suomen paras viinibaari – 2022 äänestys

Kysyimme lukijoiltamme, mikä on paras viinibaari Suomessa ja tässä tulee TOP 10 -listaus.

1. Vin-Vin

Vin-Vin on kunnon viinibaari Helsingin sydämessä. Valikoima koostuu pääosin pienten viinitilojen orgaanisista tuotteista. Palvelu on asiantuntevaa ja persoonallista, paikka tyylikäs, kynnys matalalla ja tunnelma korkealla. 

Kalevankatu 6, 00100 Helsinki

2. Figaro

Figaron viihtyisä ilmapiiri rakentuu ystävällisestä ja ammattitaitoisesti palvelevasta henkilökunnasta, hyvästä ruoasta ja useasti palkitusta, laajasta viinivalikoimasta.

Asemakatu 2/4 0100, Jyväskylä

3. Villit ja Viinit

Villit ja Viinit on viihtyisä viini- ja seurustelubaari, jossa iltaa on helppo aloittaa, viettää ja jatkaa. Talon omalla reseptiikalla toteutetut drinkit ja valikoidut viinit antavat luvan ihastella sekä tutumpia makuja että luonnon nerokkaimpia luomuksia. Juotavien kylkeen tarjoillaan ideologian mukaista purtavaa puhtaista lähiseudun raaka-aineista. Uutta ihmeteltävää loihditaan aina kuhunkin sesonkiin – ravintolalle tunnusomaiseen villiin tyyliin ja asenteella.

Rautatienkatu 12, 33100 Tampere 

4. Nooran Viinibaari

Nooran Viinibaarissa on tarjolla viinit ja muut juomat A-oikeuksin. Tarjolla myös pientä naposteltavaa kuten juustoja.

Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna

5. Deli 1909 & Wine Bar

Deli 1909 & Wine Bar on kansan viinibaari Tampereella. Tarjolla laaja valikoima eurooppalaisia viinejä naturaleista klassisiin, oluita ja tisleitä unohtamatta. Lautaselta löytyy vaihtuvan leikkele- ja juustovalikoiman lisäksi viinibaariklassikoita rilleteistä caesarsalaattiin.

”Meille viini ja ruoka on rentoutta, mukavuutta, hauskanpitoa ja kulttuuria, ei nipotuksen aihe.”

Puutarhakatu 11, 33210 Tampere

Vin-Vin

6. Olut- ja viinihuone Norden

Olut- ja viiniravintola Lohjan keskustassa, jossa pääset tutustumaan oluiden ja viinien maailmaan.

Ravintolassa on 13 oluthanaa, runsas valikoima erilaisia oluita, siidereitä sekä viinejä. Viininystävälle löytyy laaja valikoima viinejä, jotka ovat peräisin useista eri maista ja rypälelajikkeista. Valikoima vaihtelee usein, joka mahdollistaa uusiin makuihin tutustumisen, niin kanta-asiakkaille kuin uusille kävijöille.

Juomavalikoiman lisäksi ravintolasta löytyy pientä purtavaa, kuten tapas- ja juustolautasia, nachoja tuoreen salsan kera sekä pähkinöitä, popcorneja ja sipsejä.

Laurinkatu 52, 08100 Lohja

7. Tintå

Tintå on rento ja tunnelmallinen ravintola Turun Auransillan kupeessa. Jos haluat kokea aitoa ja parasta Turkua, suuntaa tähän paikallistenkin suosimaan ravintolaan! Tintå tarjoaa yli sadan viinin valikoiman ja lyhyen mutta sitäkin laadukkaamman ruokalistan.

Läntinen Rantakatu 9, 20100 Turku

8. Viinibaari Vox

”Vox…viinibaari, jossa elämä maistuu hyvältä.”

Viinibaarin tarjonta käsittää laajan ja vaihtuvan viini- ja olutlistan ajatuksella ”jokaiselle jotakin”. Asiakkaiden suusta kuultua: rento ja lämmintunnelmainen paikka, jossa on mukava istuskella ja nauttia hyvistä viineistä ja tapaksista.

Pakkahuoneenkatu 8, 90100 Oulu

9. Viinille

Ravintola Viinille on vanhin, puhtaasti viineihin keskittyvä ravintola Turun keskustassa. Viinille tarjoaa viinejä perinteisistä rypäleistä hieman erikoisempiin. Viinin oheen voit valita laadukkaita ja herkullisia juustoja sekä tapaksia. 

Humalistonkatu 6, 20100 Turku

10. Grape Wine Bar & Tasting Room

Grape Wine Bar & Tasting Roomin tavoite on olla Helsingin paras viinibaari! ”Meille se tarkoittaa rentoa ja hyvää fiilistä, jossa vieraamme tuntevat olonsa kotoisaksi, huikeita viinejä ja maistuvaa ruokaa.”

Olipa sitten kyse klassisesta tai huikentelevaisesta viinistä, tärkeimpänä yhdistävänä tekijänä on nautittavuus. Laseittain saatavilla olevat viinit vaihtuvat tiuhaan tahtiin, joten uutta kokeiltavaa löytyy vaikka joka kerralle.

Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki

Lue lisää: www.toptaste.fi/artikkeli/suomen-paras-viinibaari-2022

Toptaste Oy

https://www.reseptinurkka.fi/