Linkkejä

Tervekoululainen.fi

Terve koululainen linkin takaa löytyy Teko hanke jonka tavoite on edistää lasten sekä nuorten liikkumista sekä ehkäistä liikunnan aiheuttamia vammoja ja onnettomuuksia. Tekon kohteena on ensisijaisesti kouluissa työskentelevät aikuiset, mutta sivustolta löytyy mielenkiintoista materiaalia muillekin.

Sivustolta löytyy erilaisia tehtäviä, videoita, pelejä sekä muuta aineistoa.

Liikunta-apteekki

Liikunta-apteekin sivustolta löytyy liikuntasuosituksia eri sairauksille ja voit varata esimerkiksi ajan liikuntaneuvojalle. Sivustolta löytyy testejä sekä kyselyitä ja ihmisten tarinoita.

Liikuntakaavoitus

Liikuntakaavoitus sivustolla löytyy tietoa liikuntaa suosivasta elinympäristöstä. Sivustolla käydään läpi asioita liikkujan, päättäjän sekä suunnittelijan näkökulmasta. Liikuntakaavoitus sivusto tuo julki esimerkkien avulla miten kotimaassamme on toteutettu liikuntaa edistäviä elinympäristöjä. Sivustoa pitää yllä Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö.

https://oivamieli.fi/index.php

Oiva sivustolla on harjoituksia joiden avulla pyritään vähentämään stressiä, kohottamaan mielialaa ja löytämään lisää mielekkyyttä omaan elämään. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta elämään. Sivustolta löytyy harjoituksia erilaisiin mielialoihin kuten stressiin, ahdistukseen, masennukseen ja unettomuuteen.

https://ritaki.fi/

Ritaki sivusto on Rita Niemen ja Aki Mannisen kotisivu. Rita ja Aki ovat somejulkkiksia, jotka tekevät työkseen monipuolista liikuntaa ja hyvinvointia edistävää työtä. Ritaki sivustolta voi ostaa nettivalmennuksia, ruokavalioon tai treeneihin liittyen.

https://www.fitnessakatemia.fi

Fittness akatemia on verkkovalmennukseen erikoistunut sivusto. Verkkovalmennuksia on erilaisia niin painonhallintaan, lihaskuntoharjoitteluun kuin hyvinvointiinkin. Verkkovalmennuksesta saa valmiit treenisuunnitelmat, valmiit ruokavaliot ja ravintovalmennuksen sekä mentaaliset opit.

https://www.ptpankki.fi/

Personal trainer pankista löydät personal trainereita Suomen suurimmista kaupungeista. Sivustolla on myös paljon hyvinvointia koskevia artikkeleita sekä blogeja. Sivusto tarjoaa ohjeita venyttelyyn ja rentoutukseen. Listattuna löydät myös kuntosalit sekä hierojat alueittain jaoteltuina. Personal trainer pankista löytyy paljon tietoa alan koulutuksista ja kursseista.

http://www.ukkinstituutti.fi/testaaliikkumisesi/

Ukk instituutin sivustolla voit tehdä testin joka kertoo liikutko tarpeeksi. Testin tulokset perustuvat yleisiin liikuntasuosituksiin joita verrataan vastauksiisi. Testissä kysytään myös päivittäisiä tapoja ja joudut miettimään paljonko käytät päivittäin aikaa istumiseen. Tulokset voivat olla herättäviä!

https://www.terveyskyla.fi/keuhkotalo/itsehoito/pohdi-ja-testaa

Terveyskylän sivustolta löytyy useampi erilainen testi. Voit testata tietouttasi keuhkovisassa, tehdä tupakkariippuvuustestin, arvioida masennusoireitasi, testata alkoholinkäyttösi riskejä tai arvioida riskiäsi sairastua 2 tyypin diabetekseen. Sivuston yläreunasta voit valita talon jossa haluat vierailla. Eri taloista löytyy tietoa sairauksista. Terveyskylän sivustolta löytyy testien lisäksi paljon muutakin tietoa muun muassa liikuntaan ja ravitsemukseen.

https://www.hyvinvointi.fi

Sivustolla esitellään erilaisia hyvintointiin liittyviä uutisia ja tiedotteita.

https://www.sportting.fi

Urheilusta, liikunnasta ja kaikenlaisesta liikkumisesta.