Suomen paras olutravintola – 2022 äänestys

Me kysyimme – te vastasitte! Kysyimme lukijoiltamme, mikä on Suomen paras olutravintola ja tässä tulee TOP 10 -listaus.

1. Panimoravintola Plevna

Perinteinen panimoravintola Plevna palvelee Finlaysonin alueella keskellä Tamperetta. Tämä aito panimoravintola on toiminut vuodesta 1994. Vain kivenheitto Tampereen Keskustorilta ja pääset nauttimaan rennosta olutravintolatunnelmasta!

Panimoravintola Plevnan sydämessä sijaitsee Koskipanimo Oy.

Itäinenkatu 8, 33210 Tampere

2. Panimoravintola Koulu

Historiallinen Panimoravintolaksi muutettu koulutalo sijaitsee Turun keskustassa. Panimoravintola Koulu on Suomen suurin panimoravintola ja valmistanut laadukkaita oluita ja siidereitä jo 24 vuotta. Juomien kyytipojiksi ravintola tarjoilee maukkaita ruokia niin pieneen naposteluun kuin pitkän kaavan ruokailuun. 

”Meiltä voit tilata myös olut-, siideri- tai viiniaiheisen koulutuksen tai maistelun!”

Eerikinkatu 18, 20100 Turku

3. Teerenpeli

Teerenpeli Yhtiöt on lahtelainen, 1994 perustettu perheyritys, joka on syntynyt intohimosta viihtyisää ravintolakulttuuria ja laadukkaita panimo- sekä tislaamotuotteita kohtaan.

Teerenpeli -ravintoloita on jo 7 kappaletta ympäri Suomea. Lahdessa hemmotellaan asiakkaita myös ruokaravintola Taivaanrannassa ja Wine cafe Olavissa. Panimossa valmistuu olutta lähiohrasta ja puhtaasta Salpausselän suodattamasta pohjavedestä, Teerenpeli valmistaa myös siidereitä sekä long drink -juomia.

4. Hilpeä Hauki

Hilpeä Hauki – olutelämyksiä jo vuodesta 1994.

Hilpeä Hauki sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, Harjun kaupunginosassa osoitteessa Vaasankatu 7. Hilpeän Hauen valtteja ovat ravintolan rento ja välitön tunnelma sekä monipuolinen juomavalikoima. Hauen 15 oluthanasta löytyy niin klassisia oluita kun vaihtuvia uutuustuotteitakin. Kotoisaan Haukeen ovat myös koiraystävät tervetulleita, emännän tai isännän seurassa. Hauki on auki, viikon jokaisena päivänä.

Vaasankatu 7, 00500 Helsinki

Hilpeä hauki.

5. Salve

Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897.

Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla – mitä nyt joku nykyään heittelee joukkoon silmänlumeeksi vihanneksiakin.

Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki

6.  Olutravintola ja Viinibaari Malja

Malja nostettiin 28.4.2006 Kuopiossa Kauppakatu 29:ssä klo 18. Maljan missiona on tarjota asiakkailleen maku- ja kohteluelämyksiä, joita ei helpolla ihan lähimailta saa. 

Ravintola Maljan alakerrasta löytyy olutravintola, jossa on tarjolla noin 180 erilaista pullo- tai tölkki olutta, sekä 22 eri hanavaihtoehtoa. Hanavalikoimassa on muutama pysyvä tuote ja loput ovat vaihtuvia hanatuotteita, jotka on valmistettu ympäri maailman. 

Ravintola Maljan yläkerrasta löytyy viinibaari. Viinien lisäksi tarjolla on myös cocktaileja, jotka on hierottu maailman makutrendien mukaan, mutta savolaisella rakkauden kosketuksella.

”Henkilökuntamme ovat supliikkeja persoonia, jotka omalla tyylillään edustavat, lievää savolaista hulluuttaunohtamatta, uskomatonta ammattitaitoa.” 

Kauppakatu 29, 70100 Kuopio

7. Gastropub Tuulensuu

”Belgialainen gastropub – helmi Hämeenpuiston laidalla.”

Tuulensuu on ammattitaidolla ja intohimolla valikoinut asiakkaan siemailtavaksi herkut, joihin voi halutessaan yhdistellä ruoka-annoksia. Ruokiin on suunniteltu juomasuositukset.

Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere

8. Harry`s

Harry’s on englantilaistyyppinen pubi Jyväskylän ydinkeskustassa Kauppakadun alapäässä. Ravintolasta löydät Jyväskylän kattavimman olutvalikoiman ja aidoimman englantilaisen pubitunnelman!

Kauppakatu 41, 40100 Jyväskylä

9.  Fat Lizard

”Uskomme näyttävään, käsillä tehtyyn ja runsaaseen ruokaan. Grillaamme, savustamme ja paistamme sekä muutenkin kypsyttelemme mielessämme koko ajan jotain uutta. Elävä tulen loimutessa leivomme kaupungin parhaat pizzat ja hanastamme löytyy aina paras valikoima Fat Lizardin sekä muiden pienpanimoiden oluita.”

  • Herttoniemi: Linnanrakentajantie 2, 00880 Helsinki
  • Helsinki City: Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki
  • Otaniemi: Tietotie 1, 02150 Espoo

10. Telakka

Talkootyönä vanhasta viljamakasiinista kulttuuritaloksi ja monipuoliseksi ravintolaksi synnytetty Ravintola Telakka on nähtävyys itsessään. Kierrätysmateriaaleista rakennetut tilat henkivät Tampereen historiaa, ja uskollinen henkilökunta on viihtynyt ravintolassa alusta asti. Vuosien varrella ravintola on säilyttänyt tinkimättömästi tyylinsä ja onkin ollut klassikko jo syntyessään. 

Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere

Toptaste Oy

https://www.reseptinurkka.fi/