Haluaisitko liikuntaan vaihtelua? Kokeile näitä

uinti

Tyypillisesti lihaksia tai juoksukuntoa haluttaessa kehittää aloitetaan kuntosaliharjoittelu tai juoksulenkit. Kaikille ei kuitenkaan edellä mainitut liikuntatavat sovi välttämättä niin kiinnostuksen kuin toimintarajoitteiden takia. Lue tästä artikkelista esimerkkejä muista lajeista, joilla saat kuntosi ja lihaksesi kehittymään.

Adrenaliinia toiminnasta airsoftissa

Airsoft eli kuulasota on laji, jossa joukkueet taistelevat toisiaan vastaan monesti rakennetulla alueella tai metsässä. Välineenä käytetään oikeiden aseiden näköisiä kuula-aseita, jotka ampuvat 6mm halkaisijan muovi- tai biokuulia. Airsoftia pelataan hyvin ”sotasimulaattorimaisesti” oikeilla varusteilla, mikäli niihin haluaa panostaa.

Käytännössä airsoftissa pyritään ampumaan vastustajat ja pelimuodosta riippuen toteuttamaan tehtäviä (esim. valtaamaan alueita). Käytännössä airsoftin pelaaminen on täynnä nopeita spurtteja, keholle haastavia ampuma-asentoja sekä korkeaa sykettä. Aktiivisella pelityylillä energiaa kuluu ja kunto kehittyy. Todennäköisesti myös kehosi tulee olemaan erittäin kipeä pelien jälkeen.

Koko kehoa kehittävää liikuntaa parkourilla

Parkour tarkoittaa monipuolista ja sulavaa liikkumista paikasta toiseen. Monesti kohteet vaativat hyvää otevoimaa ja keskivartalon hallintaa.

Haastava parkour vaatiikin harrastajalta paljon. Kasvavat haasteet ja muuttuvat ympäristöt helpottavat kiinnostuksen pitämistä.

Lue tästä: Kuinka ylläpitää liikuntamotivaatiota pitkällä aikavälillä – personal trainer tukena

Lihakset kasvuun uinnilla

Jokainen, joka on tehnyt 200 metrin uintitestin peruskoulussa tietää, miten rankkaa uiminen on. Se kehittää kuntoa ja lihaksistoa voimakkaasti. Tämän vuoksi kilpauimarit ovat yleensä hyvin lihaksikkaita jopa ilman kuntosalitreeniä. Uinti on myös monelle mieluista jo ennestään, jolloin motivaation pitäminen korkealla on helpompaa.

Uintia kannattaa kokeilla ensin pienissä määrin ja vaihdella myös uintitekniikoita. Vaihtelu virkistää ja progressiivinen edistyminen edesauttaa kunnon kehittymistä.

Tasapainoa ja kehonhallintaa rullalautailulla

Rullalautailulle on monessa kaupungissa erinomaiset puitteet. Lajissa yhdistyy nopea vauhti, kehon tarkka hallinta ja uuden asian oppiminen. Oikeilla suojavarusteilla vältyt pahimmilta loukkaantumisilta ja kykenet harrastamaan lajia pidempään. Se kehittää erinomaisesti kehon koordinaatiota ja keskivartalon voimaa.

Toivottavasti näillä vinkeillä sait itsellesi uusia ideoita harrastuksien aloittamiseksi. Aina juoksulenkit ja kuntosaliharjoittelu ei ole välttämätöntä. Se kuitenkin vaatii huomattavasti enemmän itseopiskelua sekä kokeilemista. Monesti kuitenkin tehty työ kannattaa ja uudesta lajista tulee erittäin mukavaa tekemistä. Mukavia hetkiä uusien lajien parissa!