Pekka Rinne: Maalivahtina toimiminen vaatii hyvää kehonhallintaa. Pilates ja jooga voivat auttaa parantamaan keskivartalon hallintaa.

jooga pilates

Maalivahtina toimiminen jääkiekossa on vaativa rooli, joka vaatii huippu-urheilijalta paitsi nopeutta ja reaktiokykyä, myös erinomaista kehonhallintaa. Yksi suomalaisen jääkiekkoilun tunnetuimmista maalivahdeista, Pekka Rinne, on saavuttanut menestystä NHL:ssä, ja yksi hänen salaisuuksistaan on ollut hyvä kehonhallinta. Tässä artikkelissa tarkastellaan, kuinka pilates ja jooga voivat auttaa parantamaan keskivartalon hallintaa.

Maalivahtiroolin fyysiset vaatimukset

Maalivahtina toimiminen on fyysisesti vaativa rooli, joka vaatii monipuolisia taitoja. Maalivahdin on oltava nopea reagoimaan liikkuvaan kiekkoon, pysäytettävä kovat laukaukset ja pidettävä huolta joukkueen puolustusalueesta. Lisäksi maalivahdin on hallittava omaa kehoaan erittäin hyvin.

Yksi maalivahtiroolin keskeisistä osa-alueista on keskivartalon hallinta. Keskivartalo on kehon tukipilari, ja sen vahvuus ja hallinta ovat ratkaisevan tärkeitä maalivahtina toimittaessa. Hyvä keskivartalon hallinta auttaa maalivahtia säilyttämään tasapainonsa, tekee liikkumisesta sulavaa ja auttaa torjumaan vaikeimmatkin laukaukset.

Pilates ja keskivartalon vahvistaminen

Pilates on liikuntamuoto, joka keskittyy kehonhallintaan, voimistamiseen ja liikkuvuuden parantamiseen. Se sopii erityisen hyvin maalivahdeille, koska se vahvistaa keskivartalon lihaksia ja auttaa kehonhallinnassa. Pilateksen harjoituksissa keskitytään erityisesti syviin vatsa- ja selkälihaksiin, jotka ovat olennaisia tasapainon ylläpitämisessä ja liikkeiden hallinnassa.

Lue tästä: Miinanraivaus Ukrainassa – Länsimaiden kalusto toiminnassa

Jooga ja keskittymiskyky

Vaikka pilates keskittyykin kehonhallintaan ja voimistamiseen, on myös toinen harjoitusmuoto, joka voi olla hyödyllinen maalivahtina toimimisessa: jooga. Se yhdistää liikkeen ja hengityksen hallinnan sekä parantaa keskittymiskykyä monen muun hyödyn ohella.

Maalivahti tarvitsee huippuluokan keskittymiskykyä seuratessaan kiekon liikettä jäällä ja reagoidessaan nopeasti tilanteisiin. Jooga voi auttaa parantamaan tätä taitoa tarjoamalla harjoituksia, jotka vaativat keskittymistä ja rauhallisuutta. Lisäksi jooga voi auttaa vähentämään stressiä ja lisäämään kehon tietoisuutta, mikä voi olla hyödyksi maalivahdille stressaavissa pelitilanteissa.

Pekka Rinne on osoittanut, että hyvä kehonhallinta on olennainen osa maalivahtina toimimista. Pilates ja jooga ovat kaksi liikuntamuotoa, jotka voivat auttaa parantamaan keskivartalon hallintaa ja kehittämään muita tarvittavia taitoja maalivahtiroolissa. Pilateksen avulla voi vahvistaa keskivartalon lihaksia ja parantaa liikkuvuutta, kun taas jooga voi tukea keskittymiskykyä ja stressinhallintaa. Yhdessä ne tukevat erinomaisesti muita liikuntamuotoja. Säännöllisellä harjoittelulla saat parhaat tulokset.