Suomen paras lounas – 2022 äänestys

Me kysyimme – te vastasitte! Kysyimme lukijoiltamme, mistä löytyy Suomen paras lounas ja tässä tulee TOP 10!

1. Story

Helsingissä sijaitsevat ravintola Storyt tarjoavat lounasta maanantaista perjantaihin klo 11-15 (Viikissä ja K-Supermarket Lippulaivassa ei lounasta). Lounasannoksia on salaateista risottoon ja burgereihin, jotka vaihtelevat 11 ja 18 euron välillä.

www.story-restaurants.fi

2. Salve

Helsingin Hietalahdenrannassa sijaitseva ravintoa Salve on tarjonnut merimies meininkiä jo yli 120 vuotta! Lounasta tarjoillaan klo 11-14 viikoittain vaihtuvalla lounaslistalla.

www.raflaamo.fi/fi/ravintola/helsinki/salve

3. Itsudemo (Tampere)

Itsudemo Tampere tarjoaa kaupungin laajimman sushibuffetin hintaan 14,50 €. Perinteisten sushien lisäksi löydät ravintolasta vegaanivaihtoehdot kuten vegaaniset sushit ja salaattipöydän sekä myös erikoissusheja ja laadukkaan lämpimän buffetin. 

www.itsudemo.fi/tampere

4. Factory

Factoryn salaattibaarissa valitset itse tuoreista ja monipuolisesti vaihtuvista raaka-aineista! Salaattibaarin salaatit voi nauttia ravintolassa tai ottaa mukaan. Factory ravinoloita löytyy Helsingistä ja Espoosta.

www.ravintolafactory.com

5. Oiva

Ravintola Oiva on jo vuodesta 1940 lähtien toiminut ravintola Helsingin Kallion sydämessä. Ravintola Oiva kunnioittaa vanhaa stadilaista ravintolakulttuuria nykyaikaisesti. Ravintola tarjoilee kotiruokalounasta noutopöydästä arkisin klo 10.30–14.30.

www.ravintolaoiva.fi

6. Blanko

Turunssa sijaitseva ravintola Blanko tarjoaa herkullista lounasta arkisin klo 11-15, hintaan 11,30-14,90 €. Lounaslista vaihtuu viikottain ja herkkuruokia voi nauttia myös aurinkoisella terassilla.

www.blanko.net

7. Hygge Bro

Kuopiossa sijaitseva Hygge Bro tarjoaa noutopöytälounasta arkisin klo 11-15, hintaan 11,30 €. Hygge Bron lounas on palkittu kolme kertaa Kuopion parhaana Edenredin järjestämässä Suomen paras lounas äänestyksessä. Koko Suomen kattavassa kilpailussa ravintola on tullut 2. sijalle 2019, 5. sijalle 2020 ja 9. sijalle 2021. 

www.hyggebro.fi

8. Coussicca

Tampereen ravintola Coussicca houkuttelee isoilla annoksilla, ystävällisellä palvelulla ja kodikkaalla tunnelmalla.

www.coussicca.com

9. Ravintola Teatteri

Helsingissä ravintola Teatterin Deli puolelta saa raikkaita salaatteja oman maun mukaan. Kahdella valinnaisella täytteellä salaatin hinta on 11,50 €.

www.teatteri.fi

10. Café Lilja

Oulun keskustan ytimessä sijaitseva Café Lilja tarjoilee monipuolisen salaattipöydän, päivittäin vaihtuvat lämpimät ruoat sekä herkullisen jälkiruokatarjonnan. Lounas arkisin klo 10-17, hintaan 14,90 €.

www.cafeliljaoulu.com

Toptaste Oy