Kuntosaliharjoittelun useat hyödyt – Personal Trainer apuna

Treenaaminen muodissa ja Personal Trainer auttamassa

Nykypäivänä hehkutetaan niin kuntosalilla käyntiä, erilaisia kotitreenejä ja lukuisasti muita menetelmiä kunnon kohentamista varten. Yksi suosituimmista tavoista on kuitenkin juuri treenata kuntosalilla. Monet ihmiset saattavat epäröidä kuntosalille lähtemistä esimerkiksi epäitsevarmuuden, ajan puutteen tai väärinkäsitysten varjolla.

Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi jokaisen kannattaisi edes harkita kuntosalilla käymistä ja mitä hyötyjä sen aloittamisesta voi saada.

Terveyshyödyt

Salilla pumppaaminen tarjoaa useita terveyshyötyjä. Sillä voi parantaa esimerkiksi sydän- ja verenkiertojärjestelmän toimintaa, alentaa verenpainetta sekä riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Säännöllinen kuntosaliharjoittelu voi myös jopa vähentää riskiä sairastua diabetekseen, lihavuuteen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksiin.

Kehon muokkaaminen

Yleensä ihmisillä ei ole tavoitteena vain terveellisen elämäntavan edistäminen, vaan treenaamisella halutaan myös ulkonäöllisiä hyötyjä. Oikeanlaisella treenilla lihasmassan ja lihasten kestävyyden saaminen seuraavalle tasolle on huomattavasti helpompaa kuntosalilla, kuin esimerkiksi kotona tehtyjen treenien avulla. Jos kuntosali on täysin vieras, kannattaa etenkin ensimmäisiin treeneihin ottaa mukaan personal trainer sekä tarvittaessa hankkia ammattilaisen tekemä treeniohjelma.

Mielen hyvinvointi

Kuntosalilla käyminen voi parantaa myös mielenterveyttäsi. Säännöllisen liikunnan avulla voit vapauttaa endorfiineja, joita myös kutsutaan ”onnellisuushormoneiksi”. Nämä hormonit auttavat vähentämään stressiä, ahdistusta ja masennusta sekä parantamaan mielialaa ja itsetuntoa. Lisäksi treenaaminen antaa aivoillesi aikaa palautua arjen tehtävistä – voit vain nostella painoja ja olla ajattelematta mitään tai pohdiskella mieltä painavia asioita.

Energiatasojen parantaminen

Vaikka saattaakin kuulostaa hassulta, mutta kuntosalilla käyminen voi auttaa lisäämään energiatasojasi. Säännöllinen liikunta rasittaa elimistöä, joka parantaa kestävyyttä ja vahvistaa sydäntä. Tämän ansiosta jaksat arjessasi paremmin, eikä esimerkiksi kauppakassien kantaminen ole enää niin raskasta kuin ennen. Lisäksi liikkuessasi keho vapauttaa energiaa, minkä ansiosta tunnet olosi pirteämmäksi myös loppupäivän ajan.

Sosiaaliset kontaktit – Personal Trainer apuna ja tukena

Kuntosalilla käydessäsi olet samassa tilassa muidenkin ihmisten kanssa, jotka haluavat kehittyä ja edistää terveyttään. Kuntosalin työntekijät, personal trainer sekä muut treenaajat tulevat nopeasti tutuksi, mistä voi muodostua ystävyyssuhteita. Oikeanlaisella kuntosalilla treenaamisessa voit vielä edistää samanhenkisten ihmisten löytämistä. Osa kuntosaleista on tarkoitettu rajua fiilistä hakeville treenaajille, kun taas monet salit pyrkivät saamaan asiakkaakseen myös hieman kevyemmin treenaavia ihmisiä. Kuntosalien omistajat sekä personal trainerit pystyvät auttamaan sinua löytämään juuri sopivan salin paikkakunnaltasi.

Kuntosalilla käyminen tarjoaa siis monia hyötyjä terveyden, kehon muokkaamisen, mielen hyvinvoinnin, energiatason ja sosiaalisten kontaktien kannalta. On tärkeää huomata, että kuntosaliharjoittelu ei tarkoita pelkästään raskaiden painojen nostelua, vaan voit löytää itsellesi sopivan tavan liikkua ja treenata kuntosalilla. Itsensä pakottaminen epämukavaan tapaan liikkua voi pahimmassa tapauksessa johtaa koko harrastuksen lopettamiseen. Olipa kyseessä sitten ryhmäliikunta, kehonpainoharjoittelu tai kuntosalilaitteiden käyttö, tärkeintä on löytää oma tapasi nauttia liikunnasta ja pitää huolta itsestäsi.

Jos olet harkinnut kuntosalille menemistä, uskalla antaa sille mahdollisuus. Aloittamalla pienin askelin ja asettamalla realistisia tavoitteita voit nauttia matkasta kohti parempaa kuntoa ja terveyttä.