Kävelykipinä haastaa koko Suomen kävelemään toukokuussa

Saimaan Latu ja Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi jalkauttavat kävelyn ilosanomaa Lappeenrannassa toukokuussa. Kävelykipinä-kampanjan puitteissa kannustetaan kaikkia vauvasta vaariin kävelemään oman kunnon ja innostuksen mukaan.

Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura haastavat kaikki suomalaiset kävelemään toukokuussa Kävelykipinä-kampanjan mukana. Latuyhdistykset, urheiluseurat, kunnat, järjestöt ja liikeyritykset haastetaan järjestämään kävelytapahtumia ja keräämään kävelykilometrejä 4.–25.5. kaikkialla Suomessa.

Kävelykipinä-kampanjan tarkoitus on nimensä mukaisesti sytyttää kävelyn kipinä ympäri Suomen. Kampanjan suojelijana toimiin tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kävelyn ilosanomaa viedään kouluihin ja päiväkoteihin

Lappeenrannassa Kävelykipinä-kampanjaa toteuttavat yhdessä Saimaan latu ja Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi. Yhteistyössä tahot ideoivat erilaisia mahdollisuuksia, jotta kaupunkilaiset vauvasta vaariin voisivat osallistua Kävelykipinä-tapahtumaan.

– Kävelykipinä-kampanjan aikana huomioidaan koronan voimassa olevat rajoitukset ja kävellään sekä ulkoillaan niiden puitteissa mahdollisimman paljon, kertoo lasten ja nuorten liikunnanohjaaja Hanna Ropo.

Koulut ja päiväkodit on otettu Lappeenrannassa mukaan kävelemään.

Koulujen Kävelykipinä-tapahtuma järjestään 10.–25.5.2021. Tarkoitus on kerätä mahdollisimman paljon kävelykilometrejä yhdessä koululuokkina.

– Tapahtuma ei ole kilpailuhenkinen, vaan kaikki voivat osallistua oman jaksamisensa ja intonsa mukaan.

Suunnitteilla on koulujen pihoille merkittyjä lenkkejä, joita koululaiset kiertävät joko tuntien aikana tai välitunneilla. Kävellä voi myös liikuntatunneilla.

– Luokkakohtaisiin tauluihin merkitään oman luokan kävelymatkat, joissa huomioidaan myös koulumatka, Ropo kertoo suunnitelmista.

Tarkoitus on kannustaa myös päiväkoteja osallistumaan tapahtumaan.

– Vien samoja ideoita myös varhaiskasvatukseen, jossa jokainen yksikkö saa toteuttaa tapahtumaa sitten parhaaksi näkemällään tavalla. Varhaiskasvatukseen jaetaan myös materiaalia, jonka avulla yksiköt voivat toteuttaa toimintaa. Suunnitteilla on kävelypassi, johon kerätään tarroja, Ropo kertoo.

Saimaan Latu tarjoaa reittejä

Saimaan Ladun oli tarkoitus järjestää toukokuussa yhteisiä kävelylenkkejä, mutta korona-rajoitusten vuoksi toimitaan toisin. Yhteisten kävelyjen sijaan Saimaan Latu tarjoaa ennalta neuvottuja reittejä, joita voi kävellä itsekseen tai läheisten kanssa.

Ennalta suunnitellut reitit kulkevat ympäri Lappeenrantaa ja ne julkaistaan Saimaan Ladun some-kanavilla tiistaisin, sillä yhteiset kävelylenkit oli suunniteltu keskiviikkoihin. 

 – Tärkeintä on, että innostumme ja innostamme muita kävelemään, Saimaan Ladun sivuilla kerrotaan.

Kävelykilometrikisassa kävellään lokakuun loppuun asti

Kävelykipinä-kampanja huipentuu vuosittaiseen HSL:n ja Traficomin järjestämään Kävelykilometrikisaan.

Kävelykilometrikisa jatkuu vielä Kävelykipinä-kampanjan päätyttyä ja kisassa kirjataan käveltyjä kilometrejä aikavälillä 1.5.–31.10.

Kilometrejä kerätään omalle yhdistykselle tai joukkueelle. Sen lisäksi omat kävellyt kilometrit kirjataan kävelijän asuinkunnan pottiin Suomen Ladun Kävelykipinä-verkkosivulla.  

– Tänä vuonna jokainen kuntalainen voikin jälleen kävellä kilometrejä Lappeenrannan kaupungin laariin. Aikaa on vielä runsaasti, sillä kisa päättyy vasta lokakuun lopussa, Ropo kannustaa.

Myös Saimaan Ladulla on oma kisajoukkue. 

– Saimaan Latu -joukkueen kävelijöiden kilometrit kerryttävät myös Lappeenranta-alueen kilometrejä.

Lappeenrannan kaupunki