Suomen parhaiksi arvioidut ravintolat on nyt valittu – nämä paikat ovat asiakkaiden ehdottomia suosikkeja!

Pöytävarauspalvelu TableOnline on koonnut yhteen vuoden 2021 kehutuimmat ravintolat ympäri Suomen. Mukana on tänä vuonna peräti 85 ravintolaa Porvoosta Rovaniemelle.

Odotettu TableOnline suosittelee 2022 -listaus on nyt julkaistu! Listaus perustuu vuonna 2021 annettuihin kymmeniin tuhansiin asiakasarvioihin ravintolaelämyksen onnistumisesta. Arvostelut eivät ole tuulesta temmattuja, vaan perustuvat todellisiin arvosteluihin: TableOnline-ravintoloista pöydän varanneet saavat ravintolavierailun jälkeen palautekyselyn, joka tarjoaa kullanarvoista tietoa ravintoloille.

Jo vuodesta 2018 lähtien pöytävarauspalvelu TableOnline on tehnyt vuosittain listauksen niistä ravintoloista, joiden arvostelujen keskiarvo on vähintään 4,5/5 vuoden viimeisenä päivänä. 

Tänä vuonna listaukseen pääsi 85 ravintolaa aina Porvoosta Rovaniemelle, ja ne edustavat useita erilaisia keittiöitä ja tyylejä. Mukaan mahtuu niin vanhoja klassikoita kuin uusia yllättäjiä.

Ravintoloilta haetaan nyt elämyksiä, ei pelkkää vatsan täytettä

Vaikka viime vuosi oli haastava monelle ravintolayrittäjälle, TableOnlinen toimitusjohtaja Ville Heinosen mukaan kiinnostus ravintolaelämyksiä kohtaan ei ole laskenut – päinvastoin. 

“Ravintoloilta haetaan yhä enemmän elämyksellisyyttä, ja tämä asia korostuu selvästi myös jätetyissä ravintola-arvosteluissa. Hyvän ruoan lisäksi asiakkaat antavat nyt yhä enemmän painoarvoa palvelulle ja yllätyksellisyydelle”, Heinonen toteaa. 

Heinosen mukaan on ilahduttavaa huomata myös useamman pienemmällä paikkakunnalla sijaitsevan ravintolan voittaneen asiakkaiden sydämet puolelleen. 

“Ympäri Suomea löytyy nykyisin aivan mahtavia ravintoloita, ja toivon mukaan tämä listaus auttaa hyvän ruoan ystäviä löytämään uusia ruokakohteita myös oman asuinalueensa ulkopuolelta.”

Seuraavat ravintolat edustivat kärkisijoilla 31.12.2021. Kaikki TableOnline -suosittelee ravintolat löydät täältä.

TOP5 Helsinki

 1. Baskeri & Basso
 2. Plein
 3. Vinkkeli
 4. Skörd
 5. Young Hearts

TOP4 Espoo ja Kirkkonummi

 1. Metsäravintola Nielu
 2. Bistro O mat Kirkkonummi
 3. Henricus
 4. Bistro O mat Tapiola

TOP5 Turku

 1. Kaskis
 2. Mami
 3. Kuori
 4. OOBU – Saaristoravintola
 5. Gustavo

TOP5 Tampere

 1. C
 2. Lillan Kök
 3. Tiiliholvi
 4. Sasor 
 5. Dining 26 by Arto Rastas

TOP5 Kuopio

 1. Kuzina Wine & Daily
 2. Urban
 3. Musta Lammas
 4. Boca
 5. Blocco

TableOnLine