Suomalainen omena kuohuu Brinkhallin siidereissä

Omenan tuoksu – siitä ei voi erehtyä, kun astuu sisään Brinkhall Sparklingin tiloihin Salon Halikon Design Hillissä. Tyylikkäästä myymälästä avautuu näky siideritalon tuotantotiloihin, joissa kotimainen omena löytää jaloimmat muotonsa.

– Brinkhall Sparkling syntyi halusta yhdistää kaksi hienoa asiaa: eurooppalainen siiderinvalmistusperinne ja suomalaisten omenoiden ainutlaatuinen maku, kertoo toimitusjohtaja Jaakko Saivosalmi. Halikossa tehdään myös jälkiruoalle soveltuvia omenajääviinejä, joihin pakkanen on puraissut ainutlaatuisen aromin sekä omenakuohuviinejä, joita valmistetaan niin ikään käsityönä, perinteisiä menetelmiä kunnioittaen. 

– Meillä on kaksi tavoitetta. Ensinnäkin haluamme olla luomassa Suomeen uskottavaa siiderikulttuuria. Toiseksi haluamme arvostaa tätä upeaa, pohjoisten olosuhteiden kypsyttämää raaka-ainetta. Siksi haluamme hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla, Saivosalmi sanoo. Brinkhalllin kartanon omenatarhoista nimensä saanut siideritalo haluaakin tarjota suomalaisille uuden näkökulman tuttuun raaka-aineeseen. Halikon myymälässä, kesäterassilla ja lasiseinän läpi näkyvissä tuotantotiloissa on koettavaa kaikille aisteille. 

– Tervetuloa tutustumaan kotimaisiin aitosiidereihin ja niiden valmistamiseen, kutsuu Saivosalmi.

Brinkhallin kartanon omenatarhoista nimensä saanut kotimainen siideritalo valmistaa suomalaisia, laadukkaita omenakuohuviinejä, -jääviinejä ja aitosiidereitä kunnioittaen niin suomalaisten omenoiden ainutlaatuisia ominaisuuksia kuin eurooppalaisen siiderinvalmistamisen perinnettä.

Editor Helsinki Oy