Vaatevuokrauksen suosio kasvaa ripeästi

Vaatevuokrausliike EilanHenkarin perustaja Eila Parviainen on yllättynyt vaatevuokrauksen ripeästä kasvusta.

”Asiakkaiden ja kyselyiden määrä on kasvanut koko kuluneen vuoden ajan kiihtyen syksyllä”, Parviainen kertoo. ”Laadukasta, mukavalta tuntuvaa pukeutumista halutaan yhä enemmän niin juhlaan kuin arkeen. Kotonakin voi käyttää laadukkaita oloasuja, joihin saa vinkkejä minulta”, Parviainen kertoo. ”Vaatevuokraus mahdollistaa mukavat laatuvaatteet kaikille.”

Loppuvuoden juhlakausi on sesonkia myös Parviaisella, joka on varautunut kysyntään niin jouluun kuin talveen sopivilla laatuvaatteilla. ”EilanHenkarissa ollaan jo joulun tunnelmissa. Täällä voi rauhassa kokeilla ja valita asuja pyhien ajaksi käytettäväksi. Ja nauttia glögiä samalla.”

Kasvanut kysyntä on johtanut myös palvelutapojen laajentamiseen: asiakas hyötyy selvästi pitkäaikaisesta suhteesta hinnan pudotessa sitä mukaa mitä pidempään vaatetta vuokraa.

Erityisesti Parviaista ilahduttaa se, että moni alan kokenut ja nimekäs tekijä on halunnut eri tavoin EilanHenkarin kumppaniksi. ”Vaatevuokraus mahdollistaa laajankin kumppanien verkoston siten, että kaikki ja varsinkin asiakkaat hyötyvät siitä.”

Parviainen sanoo EilanHenkarin menestyksen keskeiseksi tekijäksi henkilökohtaisen opastuksen ja palvelun.

”Kaikki tiedämme, että historiallisesti Suomi ei ole ollut muodin ja laatupukeutumisen kärkimaita, ja sen vuoksi varsinkin meillä keski-ikäisillä on opettelemista siinä, että pukeudumme laadukkaammin kuin mihin nuoruudessa on totuttu. On suuri ilo, kun asiakas lähtee ja palaa tyytyväisenä opastukseen ja vuokrattuihin vaatteisiin”, Parviainen sanoo.

Yhteen asiaan Parviainen ei kuitenkaan ole tyytyväinen ja se on liian vaatimattomat toimet vaatetusteollisuudessa ja -alalla ilmastomuutoksen ehkäisemiseksi. ”Meillä kiinnitetään huomiota liikenteen ja teollisuuden päästöihin, mutta pitäisi puhua ja tehdä enemmän vaatetusalan päästöjen ja jätteiden vähentämiseksi. Vaatevuokraus on siinä yksi tärkeä keino. Ei ole mitään järkeä vain ostaa koko ajan uusia vaatteita”, Parviainen sanoo. 

Eilan Henkari