Rakastu hiihtoon! – Suomen Ladun kampanja kutsuu kaikki ladulle

  • Suomen Latu innostaa tänä talvena nauttimaan hiihdosta Rakastu hiihtoon -kampanjan avulla 29.1.27.2.2022.
  • Kampanjan aikana jaetaan vinkkejä hiihtotekniikkaan, -välineisiin ja -varusteisiin erityisesti sosiaalisessa mediassa.
  • Kampanjaan liittyy myös viikoittainen kuvakilpailu ja kampanjasivuilla voi käydä testaamassa, millainen hiihtäjä on.
  • Yksi kampanjan kasvoista on laulaja ja innokas hiihtäjä Heidi Kyrö.

Suomen Latu kannustaa tammi-helmikuussa rakastumaan hiihtoon. Mutta miten se tapahtuu?

“Rakastu hiihtoon -kampanjan tarkoituksena on houkutella uusia harrastajia ladulle, madaltaa aloittelijoiden kynnystä lähteä hiihtämään sekä jakaa helposti hyödynnettäviä vinkkejä hiihtoon”, Suomen Ladun hiihtovastaava Jenni Humalajoki kertoo.

Kampanja alkaa Kansallisena Hiihtopäivänä 29.1.2022, jolloin myös Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät tapahtumia ympäri Suomen. Kansallinen Hiihtopäivä järjestetään yhteistyössä Suomen Hiihtoliiton, Sydänliiton, Työväen Urheiluliiton ja Ylen kanssa. 

Hihtotunnelmia kannustetaan jakamaan #rakastuhiihtoon sekä #kaikkiladulle -tunnisteilla Instagramissa koko kampanjan ajan. Ihastuttavimmat hiihtokuvat palkitaan viikoittain Startin voiteilla.

Kampanjassa mukana hiihtävä laulaja Heidi Kyrö on saanut itse paljon iloa hiihdosta ja haluaa innostaa myös muita hiihdon pariin:

“Hiihdon avulla on helppo pitää itsensä kunnossa ja hiihtäessä miltei kaikki lihakset ovat käytössä. Lisäksi samalla saa saa nauttia raittiista ilmasta ja olla luonnon keskellä.”

Jos viimeisimmästä hiihtokerrasta on jo aikaa, niin näillä vinkeillä paluu laduille sujuu kuin itsestään:

Heidi Kyrö. (Kuva: Timo Veijalainen, Suomen Latu)

01 Välineet ja varusteet kuntoon
Perinteiselle ja vapaalle tarvitaan omat välineet. Sekä sukset että monot ovat erilaiset ja sauvat eripituiset. Hyvä hiihtoasu pitää tuulen, mutta kykenee haihduttamaan hiihtäjän tuottaman lämmön. Valitse alimmaiseksi kerrokseksi materiaalia, joka vie kosteuden pois iholta.

02 Tekniikka haltuun
Aloittelijan on useimmiten helpointa aloittaa perinteisestä hiihtotavasta. Muutamia periaatteita voi hyödyntää sekä perinteisen että vapaan hiihtotavoissa. Hiihtoasento on ryhdikäs ja hieman hyökkäävä. Toinen tärkeä seikka on opetella liukumaan suksella ja siirtämään painopiste rohkeasti liukuvan suksen päälle. Lisäksi sauvat kannattaa pitää lähellä vartaloa. Niiden kuuluu iskeytyä lumeen noin siteiden kohdalla.

03 Muista latuetiketti
Latu on kaikkien hiihtäjien yhteinen, jossa jokainen saa hiihtää omalla tyylillään ja vauhdillaan. Muistathan hyvän latu­etiketin!

04 Tärkeintä on hiihdosta nauttiminen!
Mainio tapa nauttia hiihdosta on pakata hyvät eväät sekä lämmintä vaihto­vaatetta reppuun ja suunnata laturetkelle vaikkapa lähimmälle latumajalle. 

suomenlatu.fi/rakastuhiihtoon
kaikkihiihdosta.fi

Suomen Latu