Liikuntaa ja adrenaliinia: Kehitä kuntoasi airsoftin ja paintballin avulla

airsoft paintball

Monesti kunnon kehittämisestä puhuttaessa tulee mieleen lähinnä juoksumatolla juokseminen ja salilla pumppaaminen. Vaikka ne ovatkin tehokkaita keinoja, on vaihtelu aina hyvästä. Airsoft sekä paintball (värikuulasota) ovat erittäin tehokkaita liikuntamuotoja sekä samalla eroavat perinteisestä, rutiininomaisesta liikunnasta erinomaisesti. Nappaa vinkit, miten maksimoit kuntosi kehittymisen pelaamalla airsoftia ja värikuulasotaa!

Mukauta pelityyliä tavoitteiden perusteella

Pelikentällä oleminen itsessään jo nostaa sykettäsi ja etenkin kesällä myös tuo hien pintaan. Kunnon kehityksen ja energian kulutuksen kannalta voit kuitenkin miettiä pelityyliä. Mikäli sinulla ei ole suuria tavoitteita kunnon kehittämiselle kannattaa valita itselle mieluisin pelityyli.

Jos kuitenkin tavoitteena on kunnon kehitys, voi askelmäärää lisätä helposti pelaamalla erittäin aktiivisesti esimerkiksi taisteluiden keskellä tai kiertäen vastustajan selustaan pelialueen reunoja pitkin. Etenkin juoksuaskelia ottamalla voit ehtiä lähelle vastustajaa ennen kuin he ehtivät edes asemiinsa – ja näin ollen saada huomattavan määrän vastustajia eliminoitua. Mikäli pelissä on rajattomat ”elämät”, juokseminen lähtöpaikalle nostaa myös pelin intensiteettiä huomattavasti. Näin pääset myös nopeammin takaisin taisteluun. 

Osallistu pitkiin tapahtumiin ja eri seurojen peleihin

Airsoft-seurat järjestävät vuosittain jopa usean päivän mittaisia tapahtumia, joiden aikana askelia kertyy huomattavan paljon. Vastustajan selustaan kiertäminen voi tarkoittaa monien kilometrien mittaista lenkkiä. Ottamalla mukaan runsaasti ruokaa ja varusteita saat myös harjoiteltua jalkamarsseja tehokkaasti kunnon kehittämisen lisäksi. 

Muiden seurojen järjestämien suurien tapahtumien lisäksi voit myös käydä normaaleissa peleissä. Näin pääset samalla tutustumaan uusiin ihmisiin, erilaisiin pelityyleihin sekä vaihteleviin pelikenttiin.

Kokeile uutta

Pelikentät ovat monesti hyvin erilaisia, mutta monesti niistä löytää vaikeammin saavutettavia paikkoja sekä kohtia, joissa erilaiset asennot hyvän ampuma-asennon takaamiseksi ovat olennaisia. Lihasten kuormittamiseksi voi kokeilla polvilta ampumista suojan takaa tai kiivetä korkealle paremman näkyvyyden saavuttamiseksi. 

Airsoftin ja paintballin pelaaminen voi olla niin suojan takana oleskelua, kuin aktiivista ja aggressiivista pelaamista. Energian kulutukseen lajit sopivat erinomaisesti, sillä keskimääräisen pelin aikana (esimerkiksi kolme tuntia) saat kuormitettua lihaksiasi erinomaisesti sekä hien pintaan. Muista etenkin kesähelteillä juoda tarpeeksi nestettä sekä pukeutua sopivasti nestehukan ja lämpöhalvauksen välttämiseksi. Mukavia pelihetkiä!