Ensimmäiset etälenkkeilijät tyytyväisiä kokemukseensa

Yhdessä Ovesta Ulos on tuonut markkinoille uudenlaisen etälenkkeilyryhmiä tarjoavan sosiaalisen liikkumisen palvelun. Etälenkillä osallistujat kokoontuvat vetäjän johdolla liikkumaan yhdessä ryhmäpuhelun kautta keskustellen. Osallistujat ulkoilevat omassa ympäristössään haluamallaan tavalla ja omalla kuntotasollaan. Palvelun tavoitteena on lisätä ulkoilua, liikettä ja ihmisten välisiä kohtaamisia.

Etälenkkeille osallistuminen on todella helppoa ja vaivatonta, eikä mukaan lähtemistä tarvitse jännittää, vaikka ei kokisikaan itseään erityisen puheliaaksi, tai jopa vähän arastelee vieraiden ihmisten kanssa keskustelun aloittamista. Salossa asuvan Virpi Koskelan mukaan etälenkkeilyryhmissä uusia tuttavuuksia syntyy ilman sosiaalista ponnistelua. “Ryhmien vetäjät huolehtivat aina keskustelun etenemisestä, mutta antavat tilaa osallistujien vapaalle keskustelulle. Jokainen voi osallistua lenkkien keskusteluihin itselleen luontaisella tavalla”, Koskela sanoo.

Ryhmät ovat osallistuneiden kokemusten mukaan toimineet myös teknisesti ongelmitta. Paraisilla asuva Tiina Jakobsson lähti mukaan ryhmään, jossa keskitytään luonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin. Jakobsson koki etälenkeille osallistumisen hyvin vaivattomaksi. “Etälenkeille liittyminen oli helppoa. Erikoisia kuulokkeita tai muita varusteita ei tarvittu. Minulla oli käytössä puhelimen mukana tulleet kuulokkeet, ja ne toimivat hyvin. Ennen ensimmäistä lenkkiä sain postissa tuulisuojan mikrofonin päälle. Sovittuna aikana vetäjä soitti minulle ja näin olinkin mukana ryhmäpuhelussa”, Jakobsson kertoo.

Jakobsson lähti mukaan lenkeille mielenkiinnosta uutta palvelua kohtaan. Hän kertoo, että lenkeille osallistuessa saa raikasta ulkoilmaa, seuraa ja oppii uusia asioita. “Kurssin aikana tuli lähdettyä ulos sovittuna aikana säällä kuin säällä. Pieni sade ei haitannut mitään, luultavasti ilman ryhmää olisin jättänyt ulkoilun väliin”, Jakobsson sanoo.

Etälenkille voi osallistua haluamallaan tavalla. Voi kävellä, juosta tai vain liikuskella rauhallisesti kotipihassa. Tärkeintä on, että ulkoillaan yhdessä iloisessa ja innostavassa hengessä. Virpi Koskela koki ryhmään osallistumisen olleen toimiva kannustin lähteä ulos lenkkeilemään. Hänen mukaansa 45 minuutin mittaiset yhteiset lenkit sujahtivat nopeasti mielenkiintoisten keskustelujen ansiosta. Koskela mietti aluksi osallistuvien ihmisten erilaisuutta, muttei näe sitä ongelmana.

”Suosittelisin tätä kaikille kävelystä ja keskusteluseurasta tykkääville. Yksinäisille, ujommille ja puheliaille,” Koskela kertoo.

Yhdessä Ovesta Ulos -etälenkkeilyryhmiä on tarjolla monenlaisilla teemoilla. Ryhmien pituudet vaihtelevat ja tarjolla on niin yhden kuin useammankin kerran viikossa kokoontuvia. Uusia ryhmiä käynnistyy aina kuukausittain.