Suomen paras pizza – 2022 äänestys

Toptaste kysyi, mistä ravintolasta saa Suomen parasta pizzaa. Tässä äänestetty TOP 10-listaus eli muutamat herkulliset vinkit ympäri Suomea.

1. Pizzeria Napoli

Pizzeria Napoli on Tampereen vanhin pizzeria, jonka laaja ja monipuolinen ruokalista, mielenkiintoiset täytevaihtoehdot ja italialainen tunnelma on ihastuttanut jo vuosikymmenten ajan.

Suomen ja luultavasti myös Euroopan laajin pizzalista, joka on nähtävyys jo sinänsä, sisältää yli sata erilaista pizzaa. Lähes viisikymmentä täytevaihtoehtoa mahdollistavat huikeita pizzaelämyksiä, perinteisistä pizzatäytteistä aina strutsinlihaan ja mustaanmakkaraan.

Aleksanterinkatu 31, 33100 Tampere

2. Capperi

Capperin aito napolilainen pizza vie sinut hetkessä Välimerelle. Hienoimmasta italialaisesta täysjyvävehnästä tehty taikina saa ylleen tomaatteja Vesuviuksen alueelta San Marzanosta ja Corbarasta, sekä kolmesti maailman parhaaksi valittua Ella Mozzarellaa Campaniasta.

”Näitä raaka-aineita et saa Suomessa mistään muualta kuin Capperista, sillä ravintola maahantuo pientuottajilta kaikki raaka-aineet.”

Oulunkylä: Siltavoudintie 9, 00640 Helsinki
Tripla: Fredikanterassi 1 3 krs, 00520 Helsinki
Keskusta: Rikhardinkatu 2, 00130 Helsinki

3. Juttutupa

Elämänmakuinen Juttutupa on Helsingin vanhimpia ravintoloita. Sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1884 asti. Juttutupa, eli Juttis on auki joka päivä ja kaikki ovat tervetulleita. Juttiksen oluttupamaisen lämmin tunnelma on samaan aikaan boheemi, perinteinen sekä henkii rentoa ja kiireetöntä menoa.

Mutkattomuus, ihmisläheisyys, elävä musiikki ja konstailematon ruoka ovat Juttutupaan olennaisesti kuuluvia juttuja. Siellä viihdytään hyvässä seurassa ja rehdin ruoan parissa, useimmiten pitkään.

Säästöpankinranta 6, 00530 Helsinki

4. Classic Pizza Restaurant

Classic Pizza Restaurant on perinteisiin luottava, mutta jatkuvasti myös uudistuva pizzaravintola. Emme ole pelkkä pizzeria, vaan tarjoamme kokonaiselämyksen: Viihtyisän ympäristön, ystävällisen vastaanoton, tyylikkään tarjoilun ja herkullisen ruoka- ja juomaelämyksen. Lupauksemme on alusta asti olla se parempi pizzaravintola, johon asiakkaamme palaavat aina uudestaan syömään ja hengähtämään arjen keskellä.

Katso kaikki Classic Pizza ravintolat täältä
Classic Pizza Restaurant

5. Johnny’s Heist

Johnny’s Heist pizza saa vaikutteita Toscanasta ja klassisesta Napolilaisesta pizzasta. Kastike on Johnny’s Heistille muuta kuin tomaattia, se on pizzan sielu. Pizzoihin käytetään Mozzarella Di Buffalaa Campanasta, lihat kuten fenkolisalami, spicy salami, kinkku tulevat Toscanasta, jauhot sekä tomaatit Parmasta sekä Salame Milanese Milanosta. Kaikesta näistä yhdistettynä syntyy rakkaudella valmistetut Johnny’s Heist pizzamme.

”Life is too short for bad pizza.”

Väinönkeskus: Väinönkatu 26, 40100 Jyväskylä
Maamiehenkatu 4, 60100 Seinäjoki

6. Bumma

Hyvän jutun kaava on yksinkertainen. Yhtälössä on pitkään kohotettu Napolilaistyylinen pizzapohja, johon lisätään tilkka öljyä ja päälle laitetaan laadukkaammat versiot suosikkitäytteistä. Nostetaan tämä potenssiin huolella valikoiduilla juomilla sekä rennolla musiikilla viihtyisässä miljöössä. Lopuksi kerrotaan kokemus hyvällä palvelulla. Summa = Bumma!

”Bummallisen hyvää pizzaa.”

Sibeliuksenkatu 19, 04400 Järvenpää

7. Manala

Perinteikäs ravintola & baari Etu-Töölössä. Manala on toiminut talossa vuodesta 1985 lähtien.

Dagmarinkatu 2, 200100 Helsinki

8. Popino

Popinossa tarjoamme maukasta, konstailematonta ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa sekä vankkaa palvelua. Ravintola on toiminut vuodesta 1988 ja kasvattanut suosiotaan vuosittain. Meidät tunnetaan ainutlaatuisista pizzoistamme ja laajasta à la carte listastamme.

Meille on helppo tulla, olit sitten yksin tai isommalla ryhmällä. Popino sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa kirkon kupeessa ja lähellä kulttuuripaikkoja.

Linnankatu 6, 13100  Hämeenlinna

9. Via Tribunali

”Aitoa napolilaista pizzaa avotuliuunissa valmistettuna.”

Napolilaisen pizzan tarkkaan valittujen täytteiden alle leivomme kuohkean ja käsintehdyn pohjan. Käytämme pizzaa vain reilun minuutin ajan 450 °C avotuliuunissa, minkä ansiosta pohja säilyttää kypsyessään ainutlaatuisen kuohkeutensa ja täytteet pitävät tuoreet makunsa sisällään. Tarjoilemme pizzan välittömästi uunista poistamisen jälkeen, jolloin maku on parhaimmillaan.

Keskusta: Sofiankatu 4, 00170 Helsinki
Kallio: Hämeentie 33, 00500 Helsinki
Turku: Vanha suurtori 2, 20500 Turku
Äkäslompolo: Tunturintie 16, 95970 Kolari

10. Luca

Aitoja napolilaistyylisiä pizzoja huippulaatuisista raaka-aineista.

Pizzeria Lucan pizzataikinan annetaan kohota 72 tuntia. Sitten pizza paistetaan nopeasti noin 400-asteisessa uunissa. Lopputulos: kuohkea, mutta rapea.

”Pizza on kuin elämä. Sille pitää antaa hyvä pohja.”

Lauttasaarentie 28, 00200 Helsinki
Frenckel Square 4, 33210 Tampere

Oletko sinä kotikokki?

Haluaisitko uusia vinkkejä kotikokkaukseen, tsekkaa:

https://www.reseptinurkka.fi/