Yli 56 prosenttia suomalaisista tilaa maksullisia suoratoistopalveluja – Telian C More noussut Suomen suosituimmaksi kotimaiseksi suoratoistopalveluksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan jo 56,5 prosenttia suomalaista tilaa maksullisia suoratoistopalveluita tai kanavapaketteja. Keskimäärin suomalaiset tilaavat kahta palvelua, joka kolmannessa kodissa kolmea tai useampaa. Puolet suomalaisista käyttää vähintään yli 10 euroa kuussa tv-sisältöjen katseluun, viidennes jopa yli 25 euroa. C More on kirinyt toiseksi tilatuimmaksi Netflixin jälkeen ja kotimaisista suoratoistopalveluista suosituimmaksi.

”Suoratoistopalveluiden tarjonta on kasvanut viime vuosina huimasti ja tv:n katselu muuttunut. Suomalaiset haluavat nauttia entistä useammin ohjelmista itselleen sopivana ajankohtana. He ovat myös valmiimpia maksamaan sisällöistä. Viisi vuotta sitten yli puolet ei maksanut sisällöistä mitään. Nyt vain kolmannes ei käytä rahaa lainkaan”, sanoo Telian tv-liiketoiminnasta Suomessa vastaava Olli-Pekka Takanen.

Tutkimusyritys Bilendillä teetetyn Telian Koti -ja media -tutkimuksen vastaajista 28 prosenttia kertoo lisänneensä maksullisten suoratoistopalveluiden katselua vuoden aikana. Palveluiden parissa vietetty aika on kasvanut erityisesti alle 35-vuotiailla ja perheissä, joissa on pieniä lapsia. Sisällöistä suosituimmaksi nousevat kansainväliset sarjat ja elokuvat. Miehillä korostuu urheilu, naisilla kansainvälisten ohjelmien lisäksi koti- ja pohjoismaiset sisällöt. 

”Olemme supertyytyväisiä siihen, että C More on noussut kotimaisista suoratoistopalveluista suosituimmaksi. Tämä näkyy myös C Moren viihdetuotteiden tilaajamäärissä, jotka ovat kasvaneet 44 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Ensi vuonna sama tahti kotimaisten C More -alkuperäissarjojen julkaisussa jatkuu, minkä ohella C More vastaa suomalaisten kysyntään kiinnostavalla urheilutarjonnalla ja kansainvälisillä laatusarjoilla. Lisäksi tuomme katsojille Nordisk Film -yhteistyön kautta kuukausittain kansainvälisiä huippuleffoja heti elokuvateatterien ensi-iltojen jälkeen”, kertoo C Moren liiketoimintajohtaja Saara Pekkonen Telialta.

C Moren tarjonta kiinnostaa myös liittymien ostajia.

”Telian liittymän ja C More -palvelun yhdessä hankkineiden asiakkaiden määrä on vuodessa kasvanut 150 prosenttia. Panostamalla C Moreen ja sen sisältöihin voimme tarjota suomalaisille kokonaan uudenlaisia tuotteita ja erityisetuja, joita ei muualta saa. Tälle on selvästi tilausta”, Takanen sanoo.

Koti -ja media -tutkimuksen mukaan suomalaiset hankkivat mielellään liittymä- ja sisältöpalveluita samalta toimijalta. Yli 40 % kertoo syyksi rahalliset edut ja alennukset. Telia on vastannut eri tavoin suomalaisten toiveisiin paremmista eduista. Yhtiö on esimerkiksi tuonut markkinoille erityistuotteen, C More TV:n, joka on vain Telian liittymäasiakkaiden saatavilla ja tarjoaa suoratoistoviihdettä alle viidellä eurolla kuussa.

Telia