Vuoden katsotuin ohjelma – Leijonien Tshekki-trilleriä seurasi 2,2 miljoonaa suomalaista

Suomi kaatoi torstaina Tshekin Jere Innalan 1–0-maalilla ja marssi näin jääkiekon MM-kisojen välieriin. Jännittävän ottelun aikana kohosivat paitsi suomalaisten sykkeet myös vuoden katsotuimman ohjelman ennätysluvut.

Torstai-iltana pelattu Suomen puolivälieräpeli nousi kirkkaasti alkuvuoden katsotuimmaksi ohjelmaksi. Ottelun keskikatsojamäärä MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla oli yhteensä 1,6 miljoonaa ja kaikkiaan ottelu tavoitti 2,2 miljoonaa suomalaista. Näitä lukuja tulevat täydentämään vielä C Moren suoratoistopalvelun katseluluvut.

Korkeimmilleen keskikatsojamäärä nousi ottelun kolmannen erän ratkaisuhetkillä. Klo 22.15–22.30 välillä keskikatsojamäärä kohosi jopa 1,78 miljoonaan ja katseluosuus oli huikeat 84 %.

”Vuodesta toiseen MM-kisat ovat keränneet suomalaiset vastaanottimien äärelle ja on ilo nähdä, että tämäkään vuosi ei ole poikkeus. Moni mietti etukäteen löytävätkö katsojat vuoden tauon jälkeen poikkeuksellisin järjestelyin pelattavien kisojen pariin. Kiekkohenki on kuitenkin syvällä suomalaisissa ja upeasti pelanneen Suomen joukkueen saama kannustus on uskomattoman hienoa. Torstain ottelu on vuoden katsotuin ohjelma – tähän mennessä. Viikonloppuna jännitetään turnauksen loppuhuipennusta, tsemppiä Leijonat!” tuulettaa MTV:n kanavajohtaja Iina Eloranta.

Suomi kohtaa välierissä lauantaina Saksan klo 18.15 käynnistyvässä ottelussa. C Moren asiantuntijat Kari Jalonen ja Mikko Koivu ennakoivat iltaa Teemu Niikon johdolla studiolähetyksessä, joka käynnistyy MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla sekä cmore.fi-suoratoistopalvelussa klo 17.30. Lauantain iltapäiväpelissä USA ja Kanada ratkovat kumpi kiekkojäteistä rynnistää sunnuntain finaaliin.

Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, keskikatsojamäärä = minuuttiyleisöjen keskiarvo, tavoittavuus = vähintään 3 min. yhtäjaksoista katselua.

Välierät lauantaina 5.6.

klo 14.15 USA – Kanada. Selostajana C Moressa Antero Mertaranta, MTV3:lla Mika Saukkonen.
klo 18.15 Suomi – Saksa. Selostajana C Moressa Antero Mertaranta, MTV3:lla Mika Saukkonen.

Ennakkostudiot 

C More klo 13.30 ja MTV3 klo 14: USA – Kanada. Studiossa asiantuntijat Tero Lehterä ja Lasse Kukkonen, juontajana Minna Korkka
C More ja MTV3 klo 17.30 Suomi – Saksa. Studiossa asiantuntijat Kari Jalonen ja Mikko Koivu, juontajana Teemu Niikko

Suomen välieräottelun selostaa MTV3:lla ruotsiksi yhteistyössä HBL:n kanssa Niclas Lönnqvist.